10 dana astronomije

Manifestacija Deset dana astronomije održava se od 2010. godine u organizaciji Astronomskog društva „Kumova slama“ iz Daruvara.

Program same manifestacije koncipiran je tako da se održavaju radionice za sve uzraste, promatranja teleskopima dnevnog i noćnog neba te je organiziran veliki broj predavanja poznatih predavača, znanstvenika i astronoma: Ante Radonić, Vladimir Paar, Korado Korlević, Josip Prević, Marino Tumpić, Marko Šimac, Vedran Vrhovac i mnogi drugi.

U sklopu Deset dana astronomije u Daruvaru održavaju se izložbe astrofotografija, a na izložbi sa svojim astrofotografijama sudjeluju astrofotografi iz cijele Hrvatske. Izložba je dobila i međunarodni karakter, jer su na njoj sa svojim radovima sudjelovali astronomi iz Slovenije i Srbije.

Trud i rad koji kao članovi Astronomskog društva Kumova slama ulažu u ovaj festival astronomije, ulaganje je u znanje mladih i poticanje na učenje. Gosti svake godine daju do znanja da je ovo postala manifestacija koja se nestrpljivo očekuje čemu je i dokaz sve veća posjećenost iz svih dijelova Hrvatske, ali i šire.

Prethodna Cvjetni sajam
Sljedeća Maškare

Comments are closed.

Bit će da je do miša ...