Gradski info

Grad Daruvar se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske u Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji.Ovaj zapadni dio lijepe Slavonije smješten je podno planine Papuk i u dolini rijeke Toplice i okružen je šumovitim i vinorodnim brežuljcima. Daruvarski kraj osim što je izuzetno bogat srednjovjekovnim spomenicima kulture, poznat je i po ljekovitoj vodi iz geotermalnih izvora, izletištima za rekreaciju ( Vranjevina, Petrov Vrh, Vinska cesta ), šumskim proplancima za lov krupne i sitne divljači, te rijekama i ribnjacima za ribolov.

Prema zadnjem popisu stanovništva grad ima 8.567 stanovnika, a sa naseljima Gornji Daruvar, Donji Daruvar, Lipovac Majur, Ljudevit Selo, Doljani, Daruvarski Vinogradi, Vrbovac i Markovac ima 11633 stanovnika.Površina grada je 64 kilometra kvadratna i nalazi se na nadmorskoj visini od 161 metra.

22222

 

Najljepši mali grad

Hrvatska turistička zajednica u ekološko-edukativnoj akciji VOLIM HRVATSKU dodijelila je priznanje Zeleni cvijet sa srebrnim znakom u kategoriji manjih gradova Daruvaru za osvojeno 2. mjesto.

2004. i 2005. godine Daruvaru je dodijeljen Zeleni cvijet sa zlatnim znakom u kategoriji manjih gradova za osvojeno 1. mjesto.

Godine 2006.Daruvar osvaja 2. mjesto u navedenoj kategoriji,a 2007. i 2008. godine ponovo blista i osvaja 1. mjesto i Zeleni cvijet sa zlatnim znakom u kategoriji manjih gradova.2009. godine osvaja Zeleni cvijet sa brončanim znakom.

Bit će da je do miša ...