Vinodar

Vinodar je manifestacija koja se održava svake godine u gradu Daruvaru. Ova manifestacija posvećena je vinu, vinogradarstvu i kulturnoj baštini ovog područja te je jedna od najvažnijih turističkih atrakcija ovog kraja. Vinodar traje tjedan dana, a posjetitelji mogu uživati u degustacijama vina, raznim kulturnim i zabavnim programima te se upoznati s bogatom tradicijom ovog kraja. Tijekom manifestacije se održavaju i stručna predavanja o vinogradarstvu, enologiji i vinarstvu.

Posebnost Vinodara su i povorke kojima se prikazuje tradicionalna vinogradarska obrada, a tijekom manifestacije se biraju i najbolja vina ovog kraja. Vinodar je također i prilika za promociju turizma ovog kraja te za povezivanje lokalnih proizvođača vina s ostalim proizvođačima iz Hrvatske i inozemstva.

Grad Daruvar u suradnji s Daruvarskom vinskom cestom i Turističkom zajednicom Daruvar-Papuk svake godine organizira međunarodnu izložbu vina pod nazivom Vinodar – najzabavniji festival vina. Ova izložba vina se održava od 1999. godine i čini najvažniju manifestaciju Grada Daruvara, njegovih vinara i šire okolice. Bogatstvo ponude vina, sajam tradicionalnih proizvoda, stručna predavanja i mnoštvo drugih zabavnih događaja garancija su dolaska velikog broja posjetitelja iz cijele regije.

Prethodna Daruvarske mažoretkinje
Sljedeća Zlatna biblija

Comments are closed.

Bit će da je do miša ...