Fra Ma Fu

Festival je posvećen očuvanju imena i djela legendarnoga novinara, pisca, pjesnika i strip scenarista Franje Martina Fuisa, a jedan je od njegovih glavnih ciljeva povratak reportaže kao „kraljice novinarstva“ u fokus šire javnosti.

Trodnevni program festivala pun je zanimljivih i atraktivnih sadržaja, od proglašenja pobjednika natječaja za najbolje reportaže, preko tribina i panel rasprava, izložaba, promocija knjiga i filmskih projekcija, pa do tematskih sadržaja vezanih uz zdravstveni turizam, upoznavanja privrednih subjekata i obiteljskih gospodarstava. Sudjeluje nekoliko desetaka novinara iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Festival nastoji reafirmirati reportažu, žurnalističku vrstu koja se smatra kraljicom novinarstva, ali čija je kruna s vremenom potamnjela jer su je mediji u nemilosrdnoj jurnjavi za publikom i njezinim klikovima zapostavili, zanemarili i gotovo zaboravili. Uz reportažu kao dominantnu vrstu kojom se Fuis bavio, festival nam pokušava približiti i druge stvari po kojima je Fra Ma Fu upamćen – njegov ukupan stvaralački rad i uzbudljiv život – novinarstvo, književnost, film, kazalište, strip, maštu, pustolovinu, bicikl, avion, i putovanja.

Prethodna MASKA
Sljedeća Daruvar Rock City

Comments are closed.

Bit će da je do miša ...