Daruvarsko kazalište

Amatersko kazalište Daruvar osnovano je 4. veljače 2013. godine i već prvim nastupima postiglo je uspjeh te osvojilo gledatelje kvalitetom izvedbi. Do sada su izvedene dvije predstave: “Miš u brašnu”, autora Vjekoslava Dominija i “Oluja strasti” autora Denisa Brkića te je u pripremi treća komedija Vjekoslava Dominija: “Tihi kućni obrt”. Glumci su amateri, ali svojom kvalitetom i kritikama nakon odigranih predstava zaslužuju položaj u vrhu kulturnog amaterizma.

Trenutno glumačka postava ima 15-tak glumaca, ljudi koji se bave različitim zanimanjima, ali im je svima zajednička ljubav prema kazalištu i glumi. Osim voditelja Denisa Brkića, koji je ujedno preuzeo i ulogu redatelja i glumca te autora najnovije komedije:”Oluja strasti”, glumačka ekipa je u sastavu Tajana Biljan, Andreja Žuger, Mira Ranić, Goranka Garača, Dražen Čepčar, Nera Sakar, Veselin Čadonja, Boris Idžanović, Zdravko Vaniček, Gordana Samardžić Zlački, Ivo Gjaić, Milan Trkulja (koji je glumio u prvoj predstavi), Maja Savanović (glumila u prvoj predstavi), te novopridošla Sanja Dželajlija.

   Grad Daruvar je osnivač, a kazalište radi u sastavu Pučkog otvorenog učilišta Daruvar. Pokusi (probe) se održavaju dva puta tjedno po dva sata, čime postaje i jasnije zašto su izvođene komedije (dvije godišnje) kvalitetne i dorađene. Ovim tempom i u spomenutom sastavu Amatersko kazalište Daruvar predstavlja još jednu važnu kariku u turističkoj ponudi grada Daruvara i obvezuje se zahvaljujući povjerenju grada i građana održati kvalitetu izvedbi na zavidnoj razini.

Prethodna Gradski puhački orkestar Daruvar
Sljedeća SKD Prosvjeta

Comments are closed.

Bit će da je do miša ...