Stentoria

Stentoria

Ženska klapa Stentoria iz Daruvara osnovana je krajem 2009. godine. Riječ Stentoria dolazi od grčke riječi stentor, što znači „čovjek jakog glasa“. Klapa izvodi tradicionalne klapske napjeve, komponirane klapske pjesme i obrade popularnih skladbi. Cilj je promoviranje klapskog pjevanja u kontinentalnom području, njegovanje hrvatske kulturne baštine i obogaćivanje kulturne ponude našeg grada. Održala je pet samostalnih velikih koncerata, nastupa na brojnim manifestacijama u gradu i okolici, na snimanju emisije Lijepom našom, na klapskim smotrama u Povljani na Pagu, u Sisku, Kutini, na Grobniku.

Najveći uspjeh bilježi 2013. godine kada nastupa na Debitantskoj smotri Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2013., u Bolu na Braču, gdje uz dobre kritike nastupa i na Revijalnom koncertu pobjednika. Nakon toga kao predstavnica svoje županije nastupa na Državnoj smotri malih vokalnih sastava u Krapini, u kategoriji suvremeno višeglasje. Kao predstavnica kulturnog života našeg grada klapa gostuje u Češkoj Republici, u partnerskom gradu Letohradu.

Ljubav prema glazbi, tradicionalnom ali i modernom zvuku, te izvornom a capella pjevanju postavila je smjernice koje klapa prati u svom radu.

Klapu vode njene članice Romana Bakarić i Lida Farkaš.
Kontakt: zklapa.stentoria@gmail.com
Romana: 098/817-665

Prethodna Daruvar is happy too!
Sljedeća Jednota
Jednota

Comments are closed.

Bit će da je do miša ...